Schaats- en Skate Vereniging Zwanenburg e.o.

100 jaar Sportief en gezellig !

11-abc-stalling.png10-van-der-geest.png15-spandon.png02-deni.png14-comes.png18-daro.png19-lominck.png09-breure.png17-vobi.png03-jan-vd-hoorn.png21-bakker-van-nieuwburg.png01-ctspromo.png20-entree-vert.png12-zaes.png07-vanlaar.png05-profile.png16-jurrema-en-hoogenbos.png04-koopmans.png08-liewegje.png

facebookmailrss

Schaatslinks

KNSB
Kunstijsbaan Haarlem
Het laatste schaatsnieuws
Schaatsen.nl van en voor alle schaatsliefhebbers

Shorttrack voor jong en oud in Haarlem

Informatie - Algemeen

vlag-yzwIJsclub Zwanenburg e.o., opgericht in 1919, is een vereniging met ruim 600 leden die de mogelijkheid hebben te schaatsen op zowel natuurijs dan wel kunstijs. Dit kan recreatief maar ook op wedstrijdniveau. Van oudsher is onze vereniging een landijsclub die beschikt over een prima landijsbaan te Zwanenburg. Leden kunnen hiervan in de vorstperiode gebruik maken. Verder organiseren wij indien mogelijk een toertocht welke bekend staat als Houtrakkertocht.


Voor leden die liever op wedstrijdniveau schaatsen bieden we de mogelijkheid om onder goede begeleiding van onze trainingsfaciliteiten gebruik te maken. In de winterperiode zijn we hiervoor te gast op de Kunstijsbaan Kennemerland te Haarlem. Ook recreanten kunnen hier terecht. Tijdens de zomermaanden wordt er gewoon doorgetraind. Naast een intensief bostrainingsprogramma bieden we ook skeeleractiviteiten.


Om het schaatsen bij de jeugd te stimuleren worden iedere jaar alle basisscholen binnen de gemeente Haarlemmermeer benaderd. Kinderen kunnen zich dan voor het jeugdschaatsen aanmelden. Tijdens het winterseizoen wordt er iedere zaterdagochtend op de kunstijsbaan in Haarlem les gegeven.


Naast het schaatsen organiseert de club diverse leuke activiteiten tijdens het gehele jaar. Zo wordt elk schaatsseizoen afgesloten met een feestelijke avond. Een groot succes is het trainingskamp dat iedere zomervakantie door jeugd en begeleiders met veel enthousiasme wordt bijgewoond.