Schaats- en Skate Vereniging Zwanenburg e.o.

100 jaar Sportief en gezellig !

18-daro.png07-vanlaar.png01-ctspromo.png05-profile.png19-lominck.png21-bakker-van-nieuwburg.png14-comes.png02-deni.png17-vobi.png08-liewegje.png12-zaes.png04-koopmans.png03-jan-vd-hoorn.png20-entree-vert.png16-jurrema-en-hoogenbos.png15-spandon.png09-breure.png11-abc-stalling.png10-van-der-geest.png

facebookmailrss

Schaatslinks

KNSB
Kunstijsbaan Haarlem
Het laatste schaatsnieuws
Schaatsen.nl van en voor alle schaatsliefhebbers

Shorttrack voor jong en oud in Haarlem

Nieuwsbrief Maart 2018 - uitnodiging 31 maart

NIEUWSBRIEF MAART 2018

 De natuurijsperiode

In de eerste week van deze maand heeft de landijsbaan commissie het erg druk gehad. De late vorst zorgde er voor dat wij enkele dagen hebben kunnen schaatsen op onze landijsbaan. Onder leiding van onze ijsmeesters Dirk de Graaf, Milco Elias en Ruud Breure kwam er een mooie ijsvloer waarop druk werd geschaatst. De catering werd verzorgd door Marcel Elias, Ko Karsing en Theo Smit van de Bataaf. Veel kinderen hebben in hun voorjaarsvakantie genoten en de vereniging kreeg er weer 78 nieuwe leden bij. Ook genereerde het wat extra inkomsten voor de club.

 Start skeelerseizoen

Maandag 26 maart en woensdag 28 maart wordt er weer voor het eerst geskeelerd. Het is dan weer zomertijd. Op zaterdagmiddag 31 maart is er ook skeeleren (zie hieronder). Op maandag 2 april zijn wij weer dicht vanwege tweede paasdag. Van het verdere skeelerseizoen wordt je op later de hoogte gebracht. Er zullen weer wedstrijden plaats vinden voor zowel de jeugd als de volwassenen.

 Ingelaste Algemene Leden Vergadering

Het gewest Noord Holland/ Utrecht bevindt zich in financiële moeilijkheden vanwege een ongunstig afgesloten contract.  Daar zij voor de aankoop van schaatsuren op de baan in Haarlem zorgen t.a.v. trainingsuren en wedstrijduren, wat wordt betaald met jullie abonnementsgeld, komt de continuering hiervan in gevaar. Alle ijsverenigingen die op de IJsbaan Haarlem schaatsen willen met elkaar een vereniging oprichten, die deze zorg gaat overnemen van het gewest. Na uitgebreide voorbereidingen is men nu gekomen tot een goede gedegen opzet die leidt tot een goed plan met een goede financiële onderbouwing, statuten en een voorgesteld bestuur. De verenigingen worden hiervan lid, niet de abonnementshouders. Omdat wij toestemming van onze leden nodig hebben om zo’n verbinding aan te gaan, lassen wij een extra algemene ledenvergadering in. Het bestuur van onze club staat al achter deze actie. De verwachting is dat de schaatsabonnementen voorlopig niet duurder zullen worden en mogelijk zelfs goedkoper. Op de vergadering kunnen wij nog mogelijke vragen beantwoorden en meer verduidelijking geven. De vergadering wordt gepland op onze schaats en skeelermiddag op 31 maart.

De eerste ALV is om 14.15 uur. De vermoedelijk benodigde tweede vergadering is 15 minuten later. Dit is nodig omdat voor een geldig besluit feitelijk 2/3e van de leden voor moet stemmen. Daar deze nooit aanwezig zullen zijn is een tweede vergadering nodig. Vandaar.

 Afsluiten schaatsseizoen en start skeelerseizoen

Iedereen wordt uitgenodigd op de skeelerbaan, Kinheim 7 te Zwanenburg op zaterdag 31 maart . Net als vorig jaar hopen wij op mooi weer. Neem vooral introducés mee. Vriendjes en vriendinnetjes, je buren je opa en je oma, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Er is vrij skeeleren van 13 tot 15 uur. De skate kar is beschikbaar met leen materiaal. Er wordt een skateclinic gegeven. Indien het onverhoopt blijkt te regenen, zal het vrij skaten niet doorgaan. De rest van het programma gaat dan wel gewoon door.

Het verdere programma die middag is:

Van 13.00 tot 15.00 uur vrij skaten. Helm verplicht.

Om 14.15 uur eerste ALV in het clubhuis.

Om 14.30 uur tweede ALV.

Om 15.00 uur diploma uitreiking van het jeugdschaatsen.

Om 16.00 uur uitreiking runner-up trofee en Rein Zurburg bokaal voor de vrijwilliger van het jaar.

Hierna nog gezellig bijeen met hapjes en  een drankje. Afsluiting uiterlijk 18.00 uur.