De Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg geeft in het zomerseizoen inline-skateles en – trainingen. Er zijn trainingen en lessen voor jeugd en trainingen voor volwassenen en jongeren op alle niveau’s: van beginners tot gevorderden. Er is ook een wedstrijdgroep die aan de regionale en nationale competities deelneemt.

Inline-skatelessen en trainingen

Wanneer:
1) De jeugdtrainingen vinden plaats op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.15 uur
2) De trainingen voor volwassenen en ervaren jongeren worden gegeven op maandag en woensdag van 19.15 tot 20.30 uur

Waar: de club traint op de wielerbaan van De Bataaf, Kinheim 7 in Zwanenburg

De trainingen en lessen van de Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg worden op verschillende niveau’s gegeven: van absolute beginners tot gevorderde rijders. Ook is er een wedstrijdteam dat aan de regionale en landelijke wedstrijden deelneemt. Het is bijna overbodig om te zeggen, maar bij de inline-skate lessen staat plezier op de wieltjes centraal.

Kosten
Contributie voor inline-skatetrainingen en -lessen:

  • Jeugd voor heel seizoen (t/m 18) €45,00 (2x per week les/training)
  • Volwassene voor een heel seizoen (18+) €70,00 (2x per week training)
  • Lidmaatschap SSVZW: € 10,00 | Als je al het lidmaatschap hebt betaald omdat je meedoet met shorttrack of langebaanschaatsen, dan hoef het lidmaatschap niet nog eens te betalen.

Mee doen
Lijkt het je wat om tweemaal per week te komen skaten en je techniek, behendigheid en snelheid te verbeteren? Je bent van harte welkom.

Meer informatie of proefles
Je kunt ook één of twee keer een proefles of training (gratis) volgen om te zien of je het leuk en uitdagend vindt. Wij stellen het op prijs als je van tevoren een mailtje stuurt dat je komt voor een proefles. Stuur voor de jeugdlessen een mailtje naar Peter van der Klauw (peter.van.der.klauw@gmail.com) of bel naar 06 2180 4673. Voor de oudere jeugd (vanaf circa 16 jaar) en volwassenen graag een mailbericht naar Michiel Kersten: michiel.kersten@outlook.com of bel naar 1005 7228.

Veiligheid
Skaten is een dynamische, snelle sport. Je rijdt als snel boven de 25 km per uur in de trainingen. Vandaar dat veiligheid een belangrijk item is. Het belangrijkste is een helm. Nooit mag je zonder helm skaten. Daarnaast raadt de club je aan om knie-, pols en elleboogbescherming te dragen. Deze beschermingsmaterialen zijn zelfs verplicht voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Materiaal
Deelnemen aan de lessen kan op alle vormen van inline-skates. Verder is een helm verplicht. Daarnaast is het heel verstandig om beschermingsmaterialen te dragen (dit is voor de jeugd tot en met 12 jaar verplicht). Ben je van plan nieuwe skates te kopen en heb je behoefte aan adviezen of winkels waar goed skeelermateriaal te koop is, bel dan met Michiel Kersten: 06 1005 7228.

Wielerbaan (trainings- en lesparcours)
De lessen en trainingen vinden – zoals hierboven gezegd – plaats op het wielerparcours van de H.S.C. Bataaf. Het parcours heeft een totale lengte van 1.2km en heeft mooi glad asfalt. Het clubhuis van De Bataaf complex beschikt over kleedkamers, toiletten en douches. In de kantine van De Bataaf kun je na de training nog gezamenlijk een met kop koffie, thee of een frisje dan wel een biertje napraten (alleen na de training van de volwassen vanaf circa 20.30 uur). In verband met de Covid-19-maatregelen zijn de kleedkamers op dit ogenblik (voorjaar 2021) gesloten, de toiletten zijn wel geopend.

Wedstrijden special voor de jeugd tot en met 16 jaar
Via de Schaats- en skatevereniging Zwanenburg kun je deelnemen aan wedstrijden. Wedstrijden rijden is leuk en je verbetert je techniek er enorm door. Special voor de jeugd is er in onze regio de Jan van der Hoorn Jeugd Inline-skate Competitie. Het is een instapcompetitie waarin iedereen welkom is. Je hebt daarvoor nog geen licentie van de KNSB nodig. Deze wedstrijden worden verreden in Zwanenburg, Lisserbroek, Leiderdorp, Boskoop en Zoetermeer.

Wedstrijdrijden (junioren, senioren en masters)
Er zijn zowel landelijke als regionale baan en wegwedstrijden. Deze wedstrijd vinden plaats onder auspiciën van de KNSB. Vandaar dat je een licentie nodig hebt als je wilt deelnemen aan inline-skatewedstrijden. Het je al een schaatslicentie dan kost dit niets extra. Heb je nog geen KNSB-licentie dan kun je die voor circa 35 euro kopen bij de KNSB. Op Zwanenburg traint een marathonteam. Als je daar aan mee wilt doen, ben je van harte welkom (iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen). Wij trainen 2 of 3maal per week en rijden de marathon van de Oomscup. De beste rijders kunnen hun krachten meten in de landelijke KNSB-competitie.

Zelfstandig trainen of trainen met een schaatsteam
Het is toegestaan om zelfstandig (individueel) te trainen op de eerder genoemde tijdstippen. Als je individueel wilt trainen of met een schaatsgroep specifiek aan je schaatstechniek wilt werken, dan is dat mogelijk. De kosten zijn gelijk aan de hierboven genoemde bedragen per persoon. Graag een mailtje naar Peter van der Klauw (peter.van.der.klauw@gmail.com). Het is dan belangrijk van tevoren te overleggen over de verwachtingen en de niveau’s zodat er geen gevaarlijke situatie ontstaan bij het inhalen, dan wel bij de oefeningen.