Schaatsles jeugd

Schaatslessen voor de jeugd wordt op de ijsbaan altijd “Jeugdschaatsen” genoemd. In de rest van het verhaal zullen we het dan ook hebben over Jeugdschaatsen.  

jeugdschaatsen

Ben je tussen de 6 en 16 jaar en wil je beter leren schaatsen? Dit is je kans! Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg e.o. organiseert ieder jaar samen met de andere ijsclubs schaatslessen voor de jeugd op zaterdagochtend. Spelenderwijs maak je kennis met bewegen op glad ijs, veilig vallen en weer opstaan. Zodra de gang erin zit gaan we ook het onderdeel remmen en pootje over goed oefenen. De lessen zijn gestoeld op het KNSB vaardigheidspaspoort (zie hieronder). Dit paspoort is voor de trainers een leidraad voor de vorderingen over de verschillende jaren. Aan het eind van het seizoen worden een aantal proeven afgenomen waar een diploma aan gekoppeld is. Op de achterzijde van dit diploma worden de proefresultaten en de vorderingen voor het paspoort ingevuld. Het seizoen wordt afgesloten met de “Jeugdelfstedentocht” op de ijsbaan, waarna de diploma’s uitgereikt worden. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan naar ons jeugdschaatsfilmpje. Lijkt het je leuk? Meld je dan hier aan. De lessen worden gegeven op de overdekte Kunstijsbaan Kennemerland, IJsbaanlaan 2 te Haarlem.

Kijk zelf maar even naar ons
jeugdschaats filmpje! 
 Lijkt het je leuk? Meld je dan snel aan, want vol is vol!

Voor meer informatie of vragen over het jeugdschaatsen kunt u contact opnemen met onze jeugdschaatscoördinator

KNSB Vaardigheidspaspoort

paspoort

In het seizoen 2013 – 2014 is het KNSB vaardigheidspaspoort geïntroduceerd. In een schaats- of inline skate les leer je verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen. En daar kan je dan ook een vaardigheidspaspoort bij halen. Hierin staat precies wat je allemaal hebt geleerd op de schaats en op de inline-skates. Niveau 2 is voor kinderen die net begonnen zijn met schaatsen en niveau 7 voor kinderen die al langer les hebben.

Huisregels IJsbaan Haarlem

Toegang tot de ijsbaan / Abonnementen
Alle kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een geldig abonnement. Dit abonnement dient men bij het binnenkomen altijd ongevraagd te tonen. Het is de met de kinderen meegekomen ouders en/of andere kinderen niet toegestaan op het ijs te staan, lopen of zelf te schaatsen.

Kleding en Handschoenen
Op het ijs kan het best koud zijn. Zeker als het waait zorgt de wind dat het nog kouder aanvoelt. Dat heet de wind chill factor. Aan de andere kant ben je soms zo hard aan het schaatsen dat je het daar weer heel warm van krijgt. Het lekkerst schaatst het als je verschillende kledinglagen draagt, zodat je je temperatuur goed op peil kunt houden, bijvoorbeeld een (fleece)trui of maillot en daarover heen een (winddichte) laag, zoals een trainingsbroek of jas. Zorg altijd dat je kleding draagt waarin je je goed, vrij kunt bewegen en je knieën en armen kunt buigen. Op het ijs zijn de kinderen in verband met blessures verplicht om handschoenen te dragen.

Niet schaatsen als de dweilmachine op het ijs is
De kinderen mogen voor het begintijdstip niet op het ijs komen, maar moeten langs de baan blijven tot ze toestemming krijgen via de microfoon of van hun begeleider. In principe is dit als de dweilmachine van het ijs is. Zolang de dweilmachine op het ijs is mag er dus niet worden geschaatst. Wij verzoeken hierin een grote discipline in aan te brengen. Reden hiervoor is dat de ijsmeester op de dweilmachine geen zicht heeft op wat er voor hem gebeurt en dus niet kan zien of er plotseling een kind voor de machine langs vliegt.