Informatie – Wedstrijdschaatsen

WedstrijdschaatsenVind je het schaatsen leuk en heb je bovendien meer ambitie dan alleen rondjes schaatsen, meld je dan aan voor het wedstrijdschaatsen. Je kunt je aanmelden voor het wedstrijdschaatsen wanneer je in het bezit bent van minimaal een jeugdschaats C-diploma. Ons doel is zo hard mogelijk schaatsen. Hiervoor beschikken wij over een aantal trainingsuren op de kunstijsbaan Kennemerland te Haarlem. Je wordt hier bijgestaan door goede trainers die je helpen bij de verbetering van je schaatstechniek. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het rijden van wedstrijden. In de zomer is er een uitgebreid trainingsprogramma, waardoor je bij ons het gehele jaar met de schaatssport bezig bent.

Training

In de winter wordt er getraind op de kunstijsbaan Kennemerland te Haarlem,  IJsbaanpad 2, 2024 AA Haarlem, telefoon 023-5254000. 

Trainingsuren

 Tijdstiptrainers
HW1/HT1 : maandag18.50 – 19.55 uurSietze Worm
HW4/HT4 : woensdag18.10 – 19.15 uur
HW7/HT7 : zaterdag07.00 – 08.10 uurWillem van der Kieft
Sietze Worm
Jan Dick Verkerk
RW1/RT1 : dinsdag
Topsport-uur
17.00 – 18.00 uur

Wedstrijdaanmelding

Voorafgaand aan het seizoen krijg je allemaal een wedstrijdkalender. Deze kalender is te downloaden via de link “Wedstrijdkalender“.  Hier staan alle wedstrijden op die in het seizoen voor jouw categorie worden gereden. De categorievermelding staat op je licentie.

Voor het deelnemen aan deze wedstrijden geldt dat iedereen zichzelf via de link “Aanmelden voor wedstrijd” moet opgeven. Je krijg je een responsmailtje van je inschrijving. Alléén via dit mailtje kun je je afmelden voor een wedstrijd. Voor iedereen geldt dat, als je toch niet mee kan doen aan een wedstrijd,  bijvoorbeeld door ziekte of iets dergelijks, je dit tijdig via het aanmeldingsmailtje moet doorgeven.

Bij een niet tijdige afmelding wordt je gewoon in de startlijst opgenomen. Dat houdt in dat je tegenstander alleen moet schaatsen. En… dat is echt niet leuk. Er zijn ook wedstrijden waarvoor je uitgenodigd wordt. De trainers wijzen dan de schaatsers aan die goede tijden voor de vereniging kunnen rijden.

IJskonijn-cup

Pupillen van onze vereniging kunnen deelnemen aan de IJskonijn-cup wedstrijden. Deze door de Stichting Top Schaatsen Haarlem georganiseerde wedstrijden worden om de twee weken gereden op de IJsbaan Haarlem. Verdere informatie en de wedstrijdkalender kun je vinden op de website van de IJskonijn-cup.