Informatie – Recreanten

De recreanten of toerschaatsers van onze vereniging kunnen zowel op natuurijs als kunstijs schaatsen. Het uitblijven van voldoende vorst en daardoor natuurijs heeft ervoor gezorgd dat de belangstelling voor het schaatsen op kunstijs de laatste jaren enorm is toegenomen. Voor deze groep schaatsers zijn er op de kunstijsbaan Kennemerland te Haarlem verschillende uren gereserveerd. Men kan hier het schaatsen, de conditie en de techniek op peil houden.

Alternatieve schaatstraining

Gedurende de wintermaanden wordt de conditie niet alleen schaatsend op peil gehouden. Op maandag en woensdag avond is er gelegenheid om te spinnen in clubhuis de Bataaf, te Zwanenburg. Er zijn twee spin sessies per avond, van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur. Kosten voor de sessies bedragen € 5,- per keer, 10 rittenkaart voor spinnen bedragen € 40,00. Interesse? Kom gewoon een keer langs en overtuig jezelf.

Zomertraining

Na de ijs periode, wanneer de zomertijd ingaat wordt de conditie van de recreant onderhouden op de inline skates. Het parcours van de wielervereniging met een totale lengte van 1200 meter is uitermate geschikt voor deze activiteit. Inline skaten voor recreanten en wedstrijdrijders start zowel op maandag als woensdag avond om 19:00. De training duren meestal tot 20.30 uur. Aanmelden voor inline skate trainingen kan via het aanmeld formulier. Kosten voor deelname inline skaten op maandag en/of woensdag avond bedraagt € 60,- voor jeugd geboren na 1993. Voor volwassenen bedraagt dit € 80,-.